Aavikon tuulet sopivat tuulivoimalle ja elokuviin

posted in: Blogi | 0

Minä ja aviomieheni muodostamme maailman kaksi vastakkaista napaa. Minä hoidan teoreettisen puolen ja mies operatiivisen. Kyse ei ole nyt mistään kotihommista tai kuvaannollisesta sanonnasta, vaan ihan oikeasti työnteosta. Minä istun kotona ja väkerrän tekstejä, käyn seminaareissa tai haastattelukeikoilla. Mies tekee kaikenlaista keikkahommaa, jota vain on saatavilla.

Viime syksynä olin kuuntelemassa jordanialaissuomalaista konferenssia, jonka aiheena oli uusiutuva energia. Kun kerroin kotona, että mukana oli tuulipuiston johtaja, joka oli näyttänyt valokuvia uskomattomasta rekkasaattueesta, joka kuljetti tuulimyllyen osia pitkin kapeita maanteitä, mies tuhahti, että hitto kun olikin vaikeaa. Mitä?! Hän oli todellakin ollut siellä rekkaa ajamassa.

Kuulin, että joulukuussa ensi iltansa saava Stars Wars -elokuva on kuvattu Jordaniassa. Halusin tietää lisää Jordaniasta elokuvamaana, joten kävin juttukeikalla Royal Film Comissionissa. RFC kouluttaa ja inspiroi nuoria elokuvantekijöitä, mutta se antaa myös tuotantoapua. Ulkomaiset elokuvantekijät saavat apua sopivien kuvauspaikkojen etsimisessä ja kuvauslupien järjestämisessä.

Jordanian aavikkomaisemat tarjoavat kulissit monenlaisiin elokuviin. Täällä on kuvattu esimerkiksi Indiana Jonesia, Transformereita ja monen monta Mars-seikkailua (oma suosikkini on Matt Damonin tähdittämä The Martian).

Kuvausryhmät tarvitsevat paikan päällä monenlaisia palveluita, ruokaa, autonkuljettajia, turvamiehiä… No tietysti, pari kuukautta minun RFC-haastatteluni jälkeen meidän perheen operatiivinen pää lähti Wadi Rumin aavikolle avustajaksi elokuvaprojektiin. Hän kesti hiekkamyrskyt, hikoili aavikon auringossa, paleli aavikon yössä ja sairastui aavikkoflunssaan.

Pidetään ensi vuonna silmät auki elokuvateatterien tarjonnan suhteen. Tarjolla on supermahtava aavikkoseikkailu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.