Uskonto on lempeä naisille

posted in: Blogi | 0

-Voitko kuvitella, eräs hyvä ystäväni tunnusti minulle, paastosin koko päivän kello viiteen asti iltapäivällä, sitten kuukautiseni alkoivat, enkä ole enää sovelias henkilö paastoamaan.

Hän oli hyvin tuohtunut, koska tavallaan menetti yhden paastopäivän. Naisten täytyy nimittäin paastota menetetyt päivät muulloin. Eikä se tietenkään ole yhtä kivaa, jos sitä tekee yksin. Osa jatkaa paastoamista vielä viikon verran ramadanin jälkeen, sillä sehän on silloin helppoa, kun siihen on jo tottunut. Jotkut jakavat paastopäivät muille kuukausille. Joku paastoaa aina kun on täysikuu.

Naisten ei myöskään pidä rukoilla silloin, kuin heillä on kuukautiset. Herää kysymys, ovatko verta vuotavat naiset niin ällöttäviä, että jumala ei hyväksy heidän paastoaan ja rukoustaan? Kysyin tätä eräältä asiaan perehtyneeltä henkilöltä.

-Ei suinkaan, kyse on siitä, että uskonto on naisille hyvin lempeä. Naiset ovat väsyneitä ja ärtyneitä ja menettävät paljon verta. Paastoaminen voisi olla vaarallista. Kun minulla on kuukautiset, tarvitsen aina paljon nestettä ja ravintoa, muuten tunnen itseni hyvin heikoksi. En myöskään pysty rukoilemaan, sillä verenpaineeni on alhainen. Jos nousen ylös ja menen alas ja laitan pääni lattiaan ja nostan taas ylös, menen aivan pyörryksiin.

-Islamin usko ei myöskään velvoita naisia eristäytymään muista tai olla laittamatta ruokaa kuukautisten aikana, kuten joissain kulttuureissa on tapana.  

Lue myös juttu: Onko kaikkien pakko paastota. http://www.jordanianlaura.fi/blogi/onko-kaikkien-pakko-paastota/

Leave a Reply

Your email address will not be published.