Paluu normaaliin

posted in: Blogi | 0
Kärsineen näköinen?

Paluu normaaliarkeen on uskomattoman vaikeaa. Lapset heiluvat puoleen yöhön ja heräävät puolelta päivin. Jos itse nukahdan iltasadulle, herään varmasti kello kahdelta syömään. Ramadanin ajan ruoka-ajat ovat vieläkin muistissa. Olen nälkäinen illalla kahdeksalta ja yöllä kahdelta. Lisäksi syön normaalisti aamupalaa, lounasta ja välipalaa ja iltapäiväkahvia ja päivällistä ja iltapalaa. Mukavasti kertyy lisäkiloja.

Olen väsynyt ja ärtyisä. Haluan liikkua, mutta en saa itseäni liikkeelle. Blogi on jäänyt retuperälle. Eidin väriloisto on esillä vasta nyt tässä postauksessa (laitan kuvat tekstin perään).

Välillä ihmettelen peräkammarin epäjärjestystä, kun kuopaisen jotain kasaa, sieltä saattaa löytyä vaikka talvitakki. En ole varma, pitäisikö se vain laittaa säilytykseen muiden talvivaatteiden kanssa, vai vaatiiko se jotain etukäteistoimenpiteitä kuten pesua. Jätän kasan paikoilleen.

Anopilta tulee pussukka sukulaisilta pieneksi jääneitä vaatteita. Sopivatko ne lapsille? Siirrän pussukan perähuoneeseen.

Lapset katsovat Youtubea ja televisiota ja tappelevat. Ihana kesäloma. Ulkona on niin kuuma, ettei sinne voi mennä päivisin.

Lapsiin iskee vatsatauti. Pesen lakanoita ja pyyhkeitä ja vaatteita ja valvon yöt. Sitten tulen itse kipeäksi. Tauti iskee äkkiä. Virus on voimakas, se heittää oksennuksen kaaressa, hyvä kun osuu pyttyyn. Kaikki on kesken. Kana on marinoitu, se on pakko laittaa vielä uuniin. Pyykki on koneessa, se on vielä pakko ripustaa. Teen kaikenlaisia välttämättömiä toimenpiteitä ennen kuin pääsen sänkyyn.

Makaan kaksi päivää. Kun virkoan, huomaan, että mies hoitaa taloutta paljon paremmin kuin minä. Kämppä on siisti, lapset ovat kylläisiä ja iloisia. Kukaan ei tappele.

Vatsatauti vei myös ramadanin jälkeen kertyneet kilot.

……

Kuvissa esittelen Eidin väriloistoa.
Eidinä pukeudutaan parhaimpiin, mutta se ei vauhtia vähennä
Toisen Eid-päivän ensimmäinen vierailupaikka
Ensimmäisen Eid-päivän kolmannen vierailupaikan maisemia
Salvia kasvaa isoina varsina kälyn talon ympärillä. Kynsilakka antaa jotenkin lohikäärmemäisen vaikutelman.
Kardemummalla maustettu kahvi kuuluu arabialaiseen yöhön
Lapset tienasivat hyvän summan Eidinä. He laittoivat rahansa yhteen ja ostivat lelukaupasta nuken sängyn.
Edellisessä postauksessa kerroin maämuul-leivoksista. (Katso: http://www.jordanianlaura.fi/blogi/ilon-ja-tuskan-levos-maamuul/ ) Tässä on esillä hyvä vaihtoehto, sillä näissä palleroissa on taatelimassaa, kuten maämuuleissakin, mutta näissä ei ole vehnäjauhoja, ei öljyä eikä sokeria. Sen sijaan taatelimassan seassa on mantelirouhetta ja pallot on pyöritelty kookoshiutaleissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.