Kuun rytmissä (joululahjavinkki)

posted in: Blogi | 0
Kuu-aiheinen koriste ovessa
Lasten tarhan ovella Ammanissa oli kuu-aiheinen koriste ramadanin aikaan

Loin kuuhun erityisen suhteen asuessani Ammanissa. Meillä ei ollut omaa pihaa, mutta meillä oli katto, ja sieltä näkyivät tähdet ja kuu. Suurimman osan vuotta taivas pysyy pilvettömänä, joten taivaankappaleiden liikkeitä oli helppo seurata. Ajattelin aina tähtien syttyessä, että kun Otavan tähtikuvio tuossa asennossa, niin minun kotitaloni kaukana Suomessa on näin päin ja pohjoisen saattoi tunnistaa.

Kuun olemassaolosta tuli siellä kattoterassilla erityisen tietoiseksi. Sirppi ilmestyi läntiselle taivaalle, kuu kasvoi päivä päivältä ja se kiersi etelän kautta itään, jossa se ilmestyi valtavana pallona ja paistoi meille sisään naapurissa kohoavan minareetin ikkunoiden läpi.

Kuu loistaa pilviverhon takaa moskeijan takana Ammanissa
Ammanissa talon katto oli kovassa käytössä. Naapurissa moskeijassa on palaa vihreä valo pimeällä. Kuun valo siivilöityy ihmeellisesti pivien läpi. Ammanissa on selkää melkein aina, mutta talvisin on myös pilvistä ja sateista.

Kuun kierrolla on islamilaisen uskonnon harjoittamisessa tärkeä sijansa. Ensinnäkin islamilainen kalenteri seuraa kuuta, joten islamilainen vuosi on noin 11 päivää lyhyempi kuin ”normaalisti”. Tavallisessa arkielämässä Jordaniassakin seurattiin ”normikalenteria” ja esimerkiksi koulun lukukaudet seurasivat kesälomaa ja vuoden vaihdetta. Eivätkä läheskään kaikki edes tienneet, mikä päivä ja vuosi on menossa islamilaisessa kalenterissa.

Kuun seuraaminen tuli kuitenkin kaikkien arkeen viimeistään silloin, kun vietettiin ramadania. Paastokuukausi alkoi, kun kuukauden ensimmäinen kuunsirppi tuli näkyviin ja loppui, kun seuraava uusi kuu taas pilkahti esiin. Viimeisinä päivinä koko kansakunta seurasi henkeä pidättäen tiedemiesten ilmoitusta. Joko se kuu näkyy!

Kuu ja kauneus -kalenterin kansikuva

Tämän vuoksi minusta on erityisen mielenkiintoista, että siskontyttöni Noora on luonut kauneudenhoitokalenterin, joka perustuu kuun kiertoon. Tässä postauksessa esitetyt kuvat olen napannut tämän vuoden kalenterista, mutta uusi kalenteri vuodelle 2021 on nyt saatavilla!

Perussääntönä kauneudenhoidossa on, että hiukset kannattaa leikkauttaa kasvavalla kuulla, jos haluaa hiuksista vahvat ja tuuheat. Leikkaa hiukset vähenevällä kuulla, jos haluat että ne pysyvät mallissa pidempään. Lisäksi Nooran Kuu- ja kauneus kalenterissa seurataan koko kehon hyvinvointia. Siinä kerrotaan, milloin on aika ottaa jalkakylpy ja milloin on päähieronnan aika. Kalenterissa on mukana helppoja ohjeita, jotka neuvovat miten voi itse tehdä kasvonaamiot ja kuorinnat.

Kuu ja kauneus -kalenterissa on rentouttavan kasvonaamion ohje. 1ruokalusikallinen hunajaa, 1 teelusikallinen kurkumaa ja tilkka jugurttia. Sekoita ainekset keskenään ja levitä kasvoille. Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia.
Kuu ja kauneus -kalenterissa on helppoja ohjeita, joita voi toteuttaa kotikonstein

Pidän Nooran tekemää kalenteria aina auki työpöydälläni, heti työkalenterin alla. Kiireisen arjen rytmittäjäksi kalenteri sopii kuin nenä päähän. Olen nimittäin nykyään ansiotyössä. Teen toimistotöitä kahdeksasta neljään, sen jälkeen pyöräytän kauppareissun, teen ruokaa ja vien lapset harrastuksiin. Niin sanottua omaa aikaa ei paljon jää. Mutta Kuu- ja kauneuskalenteri muistuttaa, että omasta hyvinvoinnistaan pitää ja saa huolehtia.

Kuu ja kauneus kalenterin aukeama joulukuulta

Pelkkä vilkaisu riittää ja kalenterin selkeät merkinnät kertovat samantien, mihin tänään kannattaa keskittyä. Tänään maanantaina 21.12. kannattaa ottaa jalkakylpy ja keskittyä ihon kosteuttamiseen.

Voihan toki olla, että avaruus on liian kaukana meistä, ja kannattaisi keskittyä vain todellisiin faktoihin. Mutta myönnettäköön, että omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on kaikkien mittareiden mukaan tärkeää. Vaikka ei uskoisikaan kuuhun ja tähtiin, niin jokaiselle tekee hyvää rentoutua ja hoitaa itseään.

Joululahjavinkki: Kuu ja kauneus -kalenteri vuodelle 2021. Tilaa osoitteesta:  https://www.ellenkustannus.fi/

Tarkkaile myös päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa sekä TikTokissa

Kuvassa Noora Palovuori pitää Kuu ja kauneus -kalenteria
Noora Palovuori on tehnyt Kuu ja kauneus -kalenterin. Sitä myy Ellen Kustannus sekä useat jälleenmyyjät.

Leave a Reply

Your email address will not be published.