I don´t like Sundays

posted in: Blogi | 0


Miksi päätoimittaja ei vastaa, vaikka laitoin sähköpostia jo reilusti ennen viikonloppua. Miksi Facebook on täynnä “kävelyllä metsässä koirien kanssa” -kuvia? Sisko soittaa Suomesta ja haluaa jutella. En minä nyt ehdi, tiuskaisen. Lapset ovat koulussa ja minulla on kahvi kuumana. Kirjoittaminen on kesken.

Ai niin, nythän on sunnuntai.

Jordanialainen työviikko kestää sunnuntaista torstaihin. Viikonloppuun jäävät perjantai ja lauantai.

Sunnuntai on hyvä päivä aloittaa. Lauantaina ei osaa vielä olla ahdistunut, koska seuraavana päivänä on vasta sunnuntai. Saa yhden laskeutumispäivän. Sunnuntai on vähän niin kuin sellainen bufferimiekka, jota lapsena käytettiin live-roolipeleissä. Keppi, joka on päällystetty pehmukkeella ja hopeateipillä. Sillä voi sopivasti pamauttaa edessä häämöttävää maanantaita. Sitä pahaa, jota kohti jokainen viikonpäivä vääjäämättömästi etenee.

Lapset lähtevät kouluun. Minä saan juoda kahvini yksin. Ehdin vielä kirjoittaa valmiiksi, sillä Suomessa tekstiä odotetaan vasta maanantaina. Ehdin vielä miettiä tärkeän sähköpostin muotoilua. Ehdin vielä lajitella viikon aikana pyykkinarulta tulleet vaatteet.

Kun maanantai sitten koittaa, on viikko jo hyvällä alulla, eikä enää ahdista.

En nyt sentään ihan immuuni ole maantaintaille. Tässä Tori Amoksen tulkinta:

Tell me why

I don´t like Mondays

I want to shoot

The whole day down

Leave a Reply

Your email address will not be published.